1800x900px_om_oss_farg

Om oss

Vår story

Vi grundades av advokaten Lotta Insulander-Lindh redan 1983. Lotta blev uppmärksammad som en av de bästa inom familjerätt, och drev bland annat fram målsägandebiträdesuppdraget i Sverige. I fyra decennier byggdes sedan den erfarenhet som finns idag, hela tiden med fokus på familjerätt och brottsoffer. Namnet Insulander Lindh växte sig starkt hos allmänheten, och hos landets domstolar och myndigheter. Alexandra Lyckman kom in redan 2010, och under en period leddes byrån av Alexandra, Lotta och Mia Edwall Insulander (idag generalsekreterare på Advokatsamfundet). Numera arbetar Lotta som rådgivare, medan byrån drivs av delägarna och advokaterna Anna Hellron Wikström, Alexandra Lyckman och Joakim Lyckman. Tillsammans med ett litet urval av skickliga och passionerade medarbetare – har vi utvecklats ytterligare i våra kompetenser. Det är ofta svåra fall och komplexa problem, där vi medlar i tvister eller företräder människor som advokater eller målsägandebiträden. Ingen dag är den andra lik förutom när det gäller en sak: varje person på Insulander Lindh kommer att göra sitt yttersta för att värna sin klients rätt, och hitta den bästa lösningen. 

”I fyra decennier har vi byggt upp en erfarenhet som en av Sveriges främsta advokatgrupper inom familjerätt, medling och brottmål”

Hur går det till?

Det finns flera sätt att nå oss – vi tycker du ska använda det som känns bekvämt. Ring vår reception, fyll i vårt formulär på hemsidan, eller skicka ett mail. När vi vet ungefär vad du behöver hjälp med bokar vi ett möte (en konsultation), där vi kan bestämma hur vi går vidare. Ibland behöver människor bara denna konsultation, kring något som rör familjen: innan ett äktenskap, vid flytt utomlands, eller kanske en separation. Vi kan ta fram rätt handlingar, testamenten och avtal för alla situationer. Vi företräder dig när du behöver ett ombud i en tvist eller domstolsprocess. Andra gånger kan vi gå in som medlare, när man inte vill gå till domstol – men behöver lösa en bodelning, en arvstvist eller något som rör gemensamma barn. Har du blivit utsatt för ett brott, kan vi bli ditt målsägandebiträde i domstolen. Vi har också stor erfarenhet som särskild företrädare för barn och offentliga försvarare.

avdelare_7

Hur dyrt blir det?

Pengar är ofta en oro, och vi kan förklara hur en finansiering går till. När du kommer till oss på en konsultation går vi igenom vilka kostnader som kan bli aktuella och hur vi fakturerar. Vi tittar även på vilka möjligheter du har att få hjälp med kostnaderna från ditt försäkringsbolag eller via staten.


Vi samarbetar med Läkare utan gränser

Vi bistår organisationen i olika rättsfrågor till en reducerad kostnad.

avdelare_2

Kontakta oss

Vad vill du fråga om? Gör ett eller flera val i rutorna

Ange en kort bakgrund till ditt ärende

Ange dina kontaktuppgifter

Ange motpartens uppgifter

Skickar

Meddelandet skickat

Vi hör av oss snart!

Något gick fel

Prova igen, om fel kvartsår kontakta oss via e-post eller telefon.

@insulanderlindh