Agnes arbetar som
- Ombud i vårdnads-, boende- och umgängesmål
- Medlare i familjemål
- Målsägandebiträde
- Särskild företrädare för barn
- Ombud i bodelningsärenden
- Ombud arvsrättsliga ärenden
Agnes är ombud i familjemål, medlare, målsägandebiträde och särskild företrädare för barn. Juristexamen 2021 vid Stockholms universitet och började strax därefter på Insulander Lindh.
Fördjupade kunskaper i familjerätt och brottmål. Examensarbete om jämkning av oskäliga avtalsvillkor och skillnaderna mellan familjerättsliga och förmögenhetsrättsliga avtal.
Inlägg av Agnes Ahrent

Vi söker uppsatspraktikanter
Vill du göra uppsatspraktik på en av Sveriges främsta humanjuridiska advokatbyråer? Vi söker uppsatspraktikanter som är intresserade av familjerätt, internationell privaträtt och brottmål. Som uppsatspraktikant hos oss får du hjälpa våra advokater och jurister att upprätta handlingar, göra rättsutredningar, följa med på förhandlingar samt biträda med administrativa uppgifter m.m.


Försäkringsbolagens nya krav gällande rättsskydd motverkar samförståndslösningar utanför domstol i tvister rörande vårdnad, boende och umgänge
I samband med att de senaste lagändringarna i Föräldrabalken trädde i kraft i juli 2021 tillkom även lagen om informationssamtal som började gälla från den 1 januari 2022. Syftet med lagändringarna var bland annat att stärka barnrättsperspektivet i vårdnadsprocessen, att skapa bättre förutsättningar för föräldrar att nå samförståndslösningar och att stärka skyddet för barn som riskerar att fara illa.


Kan en förälder gynna något av sina barn framför sina andra barn vid fördelning av arvet genom att i livstiden skänka bort gåvor till det barnet?
I svensk rätt finns det en stor testationsfrihet, vilket innebär att man som huvudregel har rätt att fördela sin kvarlåtenskap som man vill genom ett testamente. Det finns dock några undantagsregler som inskränker testationsfriheten och en av dessa är bröstarvingars rätt till laglott.


Särbo har inte rätt till anhörigersättning enligt Högsta domstolen
I februari i år slog Högsta domstolen fast att två personer som levde i ett parförhållande, men som bodde i varsitt hem, inte var att anse som ”särskilt närstående” enligt definitionen i skadeståndslagen.
