1800x900px_anna_hellron_vers2

Anna Hellron Wikström

Advokat, Delägare

Anna arbetar som

Anna är specialiserad på komplicerade vårdnadsmål, brottmål och medling. Juristexamen 2001 från Stockholms Universitet, med inriktning på straff- och processrätt. Arbetade under studierna på anstalten Österåker och med telefonjour för personer utsatta för våld i hemmet. Två års ytterligare studier på Harvard, USA, och sedan tingsmeritering I Linköping. Var 11 år på Advokatfirman Lena Feuk, och är sedan 2016 på Insulander Lindh – idag som delägare.

Stor processvana från domstol. Arbetar ofta med barn och unga i kris. Anlitas som medlare och har tränats i ’cross border family mediation’ i Berlin. Ordförande i Svenskt Forum för Medling och Konflikthantering. Aktiv i Advokatsamfundet och föreläser om arbetet som målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.

”Våra klienter behöver någon som förstår, och som är med hela vägen. För mig som advokat är inget viktigare än att jobba med människor, och garantera dem den bästa hjälpen de kan få. ”

Inlägg av Anna Hellron Wikström

6 september 2023

Vad kan ett målsägandebiträde hjälpa till med?

När man har blivit utsatt för brott har man i vissa fall rätt till ett eget ombud, ett s.k. målsägandebiträde. Uppdraget som ombud för ett brottsoffer är otroligt viktigt och kan komma att påverka hur målsäganden (personen som har utsatts för brottet) mår efter att processen är avslutad. Kostnaderna för advokatens arbete ersätts av staten.

Anna Hellron Wikström
5 maj 2022

Särskild företrädare för barn – trots goda intentioner kan barnens intressen inte tillgodoses med den nya lagstiftningen från den 1 juli 2021

Under många år har jag och flera av mina kollegor på byrån arbetat som särskilda företrädare för barn. Ett uppdrag som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som jag också utbildar andra advokater och yrkesverksamma i. Uppdraget att tillvarata ett barns rätt i en utsatt situation är oerhört viktigt och kräver en hel del eftertanke, förberedelser och fingertoppskänsla.

Anna Hellron Wikström
placeholder
17 april 2018

Barn som utsatts för brott och uppdraget som särskild företrädare för barn

Något som blir tydligt när man arbetar som ombud och med att företräda barn som har utsatts för brott är hur otroligt lojala barn ofta är mot sina föräldrar, släktingar och familjens vänner. Barn är helt beroende av att de som ska skydda dem och värna om deras rättigheter vill dem väl. Tyvärr är det inte alltid så.

Anna Hellron Wikström
placeholder
4 januari 2017

112 – var god dröj

I mitt arbete som målsägandebiträde och särskild företrädare för barn möter jag nästan dagligen personer som har blivit utsatta för brott. Förtroendet för mig som advokat och för poliserna som utreder brotten i en sådan här känslig situation är givetvis helt avgörande.

Anna Hellron Wikström
placeholder
30 juni 2016

Sommarlov – Idas sommarvisa och konflikt mellan föräldrar

Sommaravslutningen innebär för många barn ett löfte om lugn och ro, bad och barfotalek och tid med familjen. En hel del barn i Sverige står istället inför en tid av konflikter mellan upprörda föräldrar och en dragkamp som inte på något vis är förenlig med vad som är bäst för just det barnet.

Anna Hellron Wikström

Kontakta oss

Vad vill du fråga om? Gör ett eller flera val i rutorna

Ange en kort bakgrund till ditt ärende

Ange dina kontaktuppgifter

Ange motpartens uppgifter

Skickar

Meddelandet skickat

Vi hör av oss snart!

Något gick fel

Prova igen, om fel kvartsår kontakta oss via e-post eller telefon.

@insulanderlindh